Menu
Gildia Pióra na Patronite

Roztańczeni w bursztynie

Teksty z obrazami - Roztańczeni w bursztynie - exsilentio
Roztańczeni w bursztynie - exsilentio

Cała Ty.
Kwiaty i dzikie światy,
Strugi gwiazd,
Kołysanki miast.
Same korzyści mimo straty.

Spijam wodospady, co ogniem
Wiją się w dzikie ślady dłoni.
Tak godnie, choć ponoć niegodnie,
Według napuszonych domen.
Ich krzyki szmerem fal śpiącego morza,
Krytym słonego szala togą.
Dlatego wbrew temu otaczamy się sobą,
Dziękując cierpieniu i Bogu.

Quid Quidem

41 941 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!