Menu
Gildia Pióra na Patronite

Exequiae

Bywa, że często Cię widzę,
Wspomnieniami okryte powieki.
Przypomina o sobie już serce,
bólem otula płuc brzegi.
To tylko Ty…
Wnet zamykam oczy swoje,
Jeszcze chwila, jeden moment…
Tylko by zobaczyć Twoje,
Które tak kochałam w Tobie…
To tylko Miłość…
Nie wierzyłam, że istniejesz,
Łączysz więzią, wspomnieniami.
Pustka nie ma we mnie granic…
Czy i Ty płaczesz nocami?
To tylko Łzy…
Splatam palce mych dłoni,
By przypomnieć sobie dotyk,
Który niegdyś mnie tak koił,
Był potrzebny jak narkotyk.
To tylko Dłonie…
Ostre były nasze słowa,
Niczym broń, nie do obrony.
Usłyszałam jeden wystrzał,
To on wbił mi się do głowy.
To tylko Śmierć…

Bywa, że często Cię widzę,
I to nie są już wspomnienia.
Serce czyżby jest spokojne?
Serca we mnie dłużej nie ma.
To tylko Ty…

http://www.youtube.com/watch?v=FNZq0uMvNXo

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
  • Kedar

    22 October 2014, 02:32

    Piękny i unikatowy w swej naturze wiersz.

  • aniolupadly181010

    5 October 2014, 18:58

    ...

  • WolfSoul

    4 October 2014, 01:13

    Bije to naturalne kiedy podwyższa się poziom adrenaliny i to nie z miłości... tylko normalnych reakcji na strach, bieganie czy szybką jazdę samochodem.

  • aniolupadly181010

    3 October 2014, 21:49

    A czy przy niektórych momentach nie bije szybciej?

  • WolfSoul

    3 October 2014, 20:35

    To metafora, fizycznie nadal żyję owszem. Serce jako mięsień pracuje.

  • aniolupadly181010

    3 October 2014, 08:37

    Serca niema? Serce nadal bije w Tobie. Symetrycznie bije, jak u ptaka przy wylocie z wiatrem wiją skrzydła.

  • wdech

    1 October 2014, 11:42

    brawo !