Menu
Gildia Pióra na Patronite

grawitacja

Teksty z obrazami - grawitacja - Sol 8
grawitacja - Sol 8

byt złego snu
od słowa pomyłki
tak jakby biec i upaść
a jednocześnie spadać
w mroczną czeluść ( nicości )

masz skrzydła nie pomogą
bo mrok oplącze je
niczym dwa warkocze
ciągnąc mocno w dół
słodko zsyłając zimny sen

walczysz o grawitację
czy uwolnisz się
nie wiem... to tylko sen
łapiesz oddech
zrywasz się by biec

świt znów wita cię
siadasz zmęczona
noc skończona
w kolejnym biegu

Dedykowany za słowo ;)

52 498 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    27 June 2020, 18:26

    Dziękuje.

  • Grażyna P.

    27 June 2020, 16:38

    Prawdziwe słowa, napisane w niesamowity sposób.

    od Sol 8