Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lady Blue

były w moich wierszach słowa
pożegnania
miłości
nadziei

były w nich cienie skrzydeł
i melodie
które nuciły anioły

błękit chciałem opisać
kolorem nieba

tęcze
kwiecistością łąk

pisałem je
jak zawsze
i jak wszystko

dla Ciebie

101 606 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • kati75

    28 November 2017, 13:26

    Spożnione ale szczere spełnienia marzeń Adnachielu;)

  • Adnachiel

    27 November 2017, 07:33

    Witajcie Kochani!
    Serdecznie dziękuję za otrzymane życzenia urodzinowe. Bardzo miło jest je obchodzić w tak zacnym gronie :)
    Raz jeszcze posyłam wyrazy wdzięczności wraz z pozdrowieniami :))

  • 26 November 2017, 09:45

    Piękne.
    Wygląda na to, że spóźniony, ale dołączam się do życzeń. :)
    A lód... daje się roztopić, choć czasami bywa niemiłosiernie oporny. ;)
    Miłego dnia. :))

  • giulietka

    25 November 2017, 23:17

    czasem wiatr zdmuchnie
    smutek przelotny,
    Ciepłym tchnieniem znów dłonie ogrzeje,
    I przegoni wszystkie kłopoty,
    Więc dziękuję wiatrowi, że wieje.

    Czasem deszcz o szyby zadzwoni
    Mokra trawa kroplami lśni
    Łzami łatwiej tęsknotę zasłonić,
    Więc dziękuję deszczowi za łzy.

    Czasem słońce w gonitwie do lata
    Znowu ogród barwami roznieci
    Pozapala iskry na kwiatach,
    Więc dziękuję słońcu, że świeci.

    No, a czasem się do mnie uśmiechniesz
    Znikną smutki szaro – niebieskie
    Stoisz w progu i słońce masz w oczach,
    Więc dziękuję Ci za to, że jesteś...

    Miłosz

    Tyle chciałam Ci dziś powiedzieć, ale wyszło jak wyszło,
    więc się tylko wierszem
    Jak opłatkiem podzielę,
    I szczęście zostawiam na progu,
    Może Ci się przyda na przyszłość.

    Ja;-)
    Wszystkiego, co najlepsze, bo zasługujesz na szczęście, joyeux anniversaire, mon ami!

  • Adnachiel

    24 November 2017, 13:45

    Hehe, miło mi bardzo :)
    Choć raz nie miałem problemu z nadaniem imienia wierszowi, uwierzysz? :))

    Posyłam serdeczne pozdrowienia :)

  • onejka

    24 November 2017, 08:54

    Tytuł mówi wszystko !
    Normalnie zazdraszczam hihi
    Oczywiście taką bardzo pozytywną zazdrością, która się cieszy, że jest świadkiem takich ciepłych i miłych relacji :)

  • Adnachiel

    23 November 2017, 14:14

    Dzięki serdeczne! :)
    Pozdrawiam i miłego dnia dla Was :)

  • fyrfle

    23 November 2017, 08:53

    Opisywać tęczę kwiecistością łąk - cudne.

  • I.Anna

    23 November 2017, 07:56

    To takie bardzo dobre chwile dnia, kiedy można udać się na wyjątkowy spacer. Zabieram na niego kawę i przenoszę się w ten zakątek...
    Dziękuję za zaproszenie:)

  • Adnachiel

    23 November 2017, 07:38

    Dzień dobry Iwonka :)
    Dziękuję za Twój wpis, ale również za poranny spacer :)
    Dasz się skusić na kawę?