Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ogrodzieniec

Było tam wszystko:
sine głazy zawisłe w przestrzeni,
Twoja nieoczywistość,

przeklęty rozsądek,
polne kwiatki, krajobraz,
skulony żołądek.

wstrzymany oddech
wysokość skał, bliskość,
słabego wina odwet.

Zostało nam zamrzeć
z wiatrem między palcami
wtedy, tamże.

24 318 wyświetleń
328 tekstów
70 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!