Menu
Gildia Pióra na Patronite

\'\'tej nocy\'\'

było cicho jak w wiejskim kościele
tylko w głośnikach rozbrzmiewał jakiś
walc dowodząc ich obecności

ona taka zwyczajna
w prostej białej sukience
patrzyła mu w oczy jakby bez końca

przepływy ciepła rozbudzały apetyt
potęgując dystans ze światem

między dotykiem a wyczekiwaniem

prowadziła go dłonią
aż przestali istnieć

1624 wyświetlenia
24 teksty
10 obserwujących
  • motylek96

    11 June 2012, 13:19

    zatrzymujący...

  • DnL

    11 June 2012, 10:49

    Niesamowita to musiała być noc.