Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ku ludzkości

Byliśmy na Księżycu,
tworzymy superkomputery
i telefony, które mają wszystko,
co tylko zapragniemy.

Przeczytaliśmy miliony książek,
napisaliśmy setki esejów
i wygłosiliśmy dziesiątki wykładów.

Chcemy lecieć na Marsa,
pływać z wielorybami
i latać jak ptaki.

A za to

Porzucamy przyjaźnie,
nie widzimy miłości,
niszczymy rodziny.

Tacy jesteśmy szczęśliwi,
bo przecież

Rządzimy światem.

32 790 wyświetleń
337 tekstów
63 obserwujących
  • Kasik

    15 October 2014, 19:12

    Tak, przechodzimy ze skrajności w skrajność. Mamy wszystko, więc odsuwamy się od ludzi.

  • Papużka

    14 October 2014, 16:36

    Bardzo mi się podoba...eh te pomieszane priorytety.
    Niby w stałym kontakcie,
    a jednak coraz dalej od ludzi...