Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Byłeś moją miłością"

Byłeś moją miłością, istotą życia
powietrzem, skrzydłami moimi,
byłeś jak promyk słońca w pochmurny dzień,
jak łyk wody dla spragnionego wędrowca.
I przyszedł dzień,czarny jak kruk
który rozlał smołę w moim sercu
dzień który po dziś tkwi w moim sercu
jak cierń
Odszedłeś w kwiecie wieku mój ukochany
zostawiłeś pustkę i łzy
zostawiłeś smutek
Moje serce krwawiło,moja dusza wyła jak pies
Nic już potem nie czułam
Nic już nie chciałam czuć
Kochałam ,tak bardzo kochałam
a Ty odszedłeś
w krainę nieznaną ,gdzie na razie nie mam wstępu
Wiem , że kiedyś się tam spotkamy
Wiem, że kiedyś Cię tam znajdę
Wiem, że czekasz tam na mnie
Dziś ,choć wiele minęło lat
ja wciąż o Tobie pamiętam
i myślę co by było gdyby.....
Pamięci ukochanego

3057 wyświetleń
29 tekstów
0 obserwujących
  • Nikaaaa

    19 March 2015, 19:39

    jeśli ktoś jest komuś pisany to prędzej czy później i tak go spotka na swojej drodze jak nie w tym to w innym świecie, ale spotka i w tedy będą już na zawsze razem

  • krysta

    19 March 2015, 10:49

    wzruszający wiersz...
    pozdrawiam.