Menu
Gildia Pióra na Patronite

Most

Byłem bajką
Opowiadaną na dobranoc
Gdy trzeba było zapomnieć
O złym dniu

Byłem bajką
Księciem zaklętym
Odnalazłaś mnie
Pocałunkiem odczarowałaś

Byłem bajką
Po której miałaś piękne sny
I budziłaś się z wiarą
w lepsze dni

Zniknęłaś
gdy spotkały się nasze dłonie
Taką miałem rolę
Być wiarą twą w lepsze dni

Minął mój czas
Skończył się sen
Nie wiem czy nadeszły te dni
Do których miałem być mostem
Przez rzekę łez

Bez ciebie nie byłoby mnie tu
Rzeka zmieniła swój bieg
Los rzucił mnie na inny brzeg
Jak taki most zwodzony

W każdej bajce
Kropla prawdy jest
....

103 082 wyświetlenia
1196 tekstów
141 obserwujących
  • Naja

    8 August 2018, 06:47

    Ładna ballada - wyśpiewałam ją czytając... Ładne brzmienia i rytm :-)))

  • szpiek

    7 August 2018, 19:55

    Dzięki za komentarze

  • Byłam

    7 August 2018, 19:06

    wyszło na to, że byłam mostem w mojej bajce
    pozdrawiam :)

  • 4 August 2018, 10:16

    Taaak, też tak mam...
    Rękawy, koszule mokre od łez... do prania.
    Pozdrawiam. :)

  • Morris

    3 August 2018, 01:26

    ciekawy, ładny dość