Menu
Gildia Pióra na Patronite

O tym, jak odpowiada Bóg

Byłem w pałacu bestii szkarłatnej
o przypisanej świętości równej Bogu
i mądrości opartej na złocie
Przynieśli jej niewinne dziecko
by obmyć je z grzechu
na służbę bestii
I zapytałem Boga
Czemu na to pozwala
I starzec w brew rytuałom bestii
z uśmiechem podał mi dłoń
Zrozumiałem, że to nie czas żniw
Zboże i kąkol rosną na jednym polu

103 079 wyświetleń
1196 tekstów
141 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!