Menu
Gildia Pióra na Patronite

byłaś samotną gwiazdą
a ja oderwanym od planety
tlącym się księżycem

czy to już powstanie
naszego świata
czy dopiero się zderzymy

w trajektorii życia
żarząc się ku sobie
tempem gwiazd polarnych
zapadniemy w sen

pisząc do siebie gwiezdnym pyłem
stajemy się galaktyczni
gotów na zaćmienie

w naiwności tkwi szansa
światła trwałości
której ulegamy

od szronu słów
wypalmy się nawzajem
pod gęsią skórką

by porzucone okruchy wspomnień
zakwitły na uboczach drogi mlecznej

ulubionej ścieżki marzeń niespełnionych
wykrzyczanych do księżyca
wśród gasnących gwiazd

11 508 wyświetleń
204 teksty
15 obserwujących
  • fyrfle

    23 November 2017, 13:51

    Znowu go przeczytałem.

  • dark smurf

    25 September 2017, 21:35

    zejdź już z tego wiersza
    robi się duszno

  • fyrfle

    15 September 2017, 19:33

    Dreptam raczej, ale w przód.

  • dark smurf

    9 September 2017, 23:27

    i jak tam Mirek.. pobiegamy dziś? :)

  • fyrfle

    16 August 2017, 19:34

    Pokój Tobie.

  • dark smurf

    10 August 2017, 22:28

    ohh Mirek ;)
    dzięki za przypomnienie wpisu
    dodam tylko: tu nie ma lipy ~'chciałem dobrze'

    w 5 tym wersie od spodu znalazłem nietakt.. 'aby' albo nic..
    jutro się przyjrzę
    może coś zobaczę
    ;p

  • fyrfle

    10 August 2017, 11:22

    Tu nie chodzi mi o plagiat, po prostu czasem popadamy tutaj w takie klimaty...Adnachielowskie, choć na szczęście dla całości portalu czasem. :)

  • dark smurf

    21 October 2016, 08:31

    aa, Mirku to był impuls.. plagiat zajmuje zbyt wiele czasu ;) ~ (by zdążyć na własne myśli)
    jeśli wiesz o czym mówię ;P

  • dark smurf

    21 October 2016, 08:30

    cóż za wieczorek poetycki ;)
    dziękuję Wam za uznanie :)

  • HeLkon

    21 October 2016, 01:50

    To zaćmienie bardzo do mnie przemawia, inne niebopochodne też ;)