Menu
Gildia Pióra na Patronite

byłaś ubrana
w różane koronki
na wyczernionych ołtarzach
sukienkowych koronek
przepasanych od bioder
po biust
kropeczkami
tryskającymi bielą
jakby
płonąca stal
a w labiryntach koronek
doszukiwałem się
podobieństw
do kształtu
twych pąsów
a wcale nie było
to trudne
przebierałaś się
przy mnie
z czerwieni na biel
z koronek
haftowałaś porcelanę
a później
zdjęłaś z siebie
już wszystko
lecz
nie byłaś całkiem
naga
na błękit swych oczu
przyodziałaś
hm
porcelanową biel
biustonoszy
rozczochraną jakby
tak
że nie patrzyłem już
w gołe niebo

6950 wyświetleń
58 tekstów
18 obserwujących