Menu
Gildia Pióra na Patronite

WHITHEY HOUSTON ( śpiewasz wiecznie)

Byłaś królewną w krainie baśni
w świecie urody niedostępnej nikomu.
Byłaś kopciuszkiem z nut melodii
w księdze wieczności zapisanej.

Pragnęłaś dorównać Jacksonowi
odsłaniając ukryty w sobie talent.
W kościele śpiewałaś Bogu Gospel
w darze jakim Cię obdarzył hojnie.

Michael był Twoim przyjacielem
Łączyła Was przemoc i skandale.
Czekałaś na miłość cierpliwie
przez TABU zakazane Tobie.

Przegrałaś Swoje życie.
Jesteś aniołem przestworzy
wieczności gdzie nikt z żywych,
nie ma wstępu z nutą wesołości
w piosence że zawsze kochać będzie.

93 519 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
  • kati75

    5 November 2021, 19:04

    Wielki talent ,potem wszystko to co gubi takie gwiazdy ,narkotyki,alkohol i inne rzeczy.Na dłuższą metę takie życie przestaje cieszyć ,do tego dochodzi depresja ,szkoda ,że taki talent pogrzebano.Zostawila jednak swoją muzykę to nie przeminie.

    • Victoria Angel

      6 November 2021, 09:33

      Na Internecie przeglądałam o Whitney Houston informacje biograficzne. Była też molestowana w rodzinie, doświadczyła bardzo dużo przemocy. Zastanawia mnie tylko jedno ona jako matka, (miała prawo się pomylić), wychodząc źle za mąż, ale jej córka dokładnie wdepnęła w to samo?... Też ją partner bił, poniewierał nią. :-((( Nie wiem czy to prawda. Dowiedziałam się o tym po śmierci Whitney Houston, że mąż znęcał się nad nią, bo miała przyjaciółkę, z którą utrzymywała kontakty lesbijskie. Pozdrawiam. :-)))

    • kati75

      6 November 2021, 17:12

      A jak było naprawdę tylko ona wiedziała.Nie można za bardzo wierztc we wszystko co napisane.Prawda jest taka ,że używała i narkotyków , alkoholu i innych używek .Z jakich powodów ,napewno takie miała...

    • Victoria Angel

      6 November 2021, 17:18

      Dlatego wymieniłam z jakich powodów mogła się narkotyzować i pić. Oczywiście nie oceniam jej. Czytałam na Internecie, że była prawdopodobnie bardzo zadłużona przez narkotyki i to, że znaleziono ją martwą w wannie, było morderstwem upozorowanym. A ile w tym prawdy nie wiem...
      Lubiłam jej piosenek posłuchać. :-)))

    • kati75

      6 November 2021, 17:24

      W takim świecie trudno egzystować ,dlatego wielu utalentowanych umarło z okolicznościach zatuszowanych ,niestety tajemnicę zabrała do grobu.Ja też jej słuchałam ,miała wokal magiczny.

    • Victoria Angel

      6 November 2021, 17:31

      Bardzo potężny wokal. :-)))