Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z daleka

Byłaś głosem
jak czarna róża
w aksamitach
płowych

Z lampką wina
nie jest mi do twarzy
ani sercem zagryzać
to mądrze

Pęka obraz
z tabliczek glinianych
nad popiołem
unosi się ćma
a miał być
barwny motyl...

128 060 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    30 December 2019, 10:04

    Refleksyjnie, w sam raz na koniec roku