Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiecznie Piękna

Była piękna i złocista
jej włosy dotykały podłoża
przykryto ją kocem.

Zasnęła wiedząc
że ktoś jest przy niej
pilnując jej cnoty.

Najmniejszy szept
nie przedostał się
przez jego ramiona.

Wielu próbowało ją tknąć
wielu też poległo
i jeszcze więcej się rozczarowało.

Strażnik niewiasty
miał już swoje lata
i szukał zastępcy.

Pytanie kto zechce
złożyć śluby czystości
wobec takiej śliczności.

Może ty?
Może ja?
Lub nikt…

Kobieta wybitna
powinna sama wiedzieć
kto się poświęci dla niej.

Siła prawdziwego mężczyzny
tkwi w powściągliwości
ducha, umysłu, oraz ciała.

Minie jeszcze trochę czasu
zanim z szlachetnej dziewicy
powstanie kobieta lekkich obyczajów.

A nim ‘’złocista’’ obudzi się ze snu
będzie śniła o każdym z nas
i tylko jedno usłyszy piękne słowa z ust damy…

‘’Trwaj przy mnie do końca.’’

6046 wyświetleń
86 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!