Menu
Gildia Pióra na Patronite

byłam.

Byłam kiedyś niewinna...
spijałam słowa z Twych warg,
spragnionymi ciepła dłońmi
gładziłam włosy,
wtapiałam się w Twą skórę

Byłam kiedyś wdzięczna...
nikłam w szorstkich ramionach
dziękując za każde słowo,
robiłam krok w tył,
by nie zabierać Ci całego Ciebie

Myślałam, że jesteś wolnością,
a tylko zmieniłam klatkę...
Próbuje krzyczeć, choć krzyk mnie dusi,
próbuję milczeć,
lecz słowa palą mi przełyk

Zdzieram z siebie wstyd,
by móc na siebie spojrzeć,
zabijam nadzieję... by przestać czekać.
Kiedyś chociaż bywałam,
dziś już mnie nie ma

3442 wyświetlenia
54 teksty
9 obserwujących
  • 30 June 2014, 22:16

    Niesamowite emocje, doprawdy.

  • Disalice

    30 June 2014, 14:11

    Lepiej bym tego nie ujęła :)

  • RozaR

    30 June 2014, 06:58

    Wiersze twoje są pisane w jakieś wiekowej łaźni pełnej pary, kadzideł i opium. Tak mi sie wydaje.