Menu
Gildia Pióra na Patronite

Byłabym...

Byłabym Ci słońcem na błękitnym niebie...
otulającym twą twarz promieniami ...
Byłabym kroplami deszczu...
zmywającymi trud pracy z Twoich dłoni...
Kwiatem pachnącym ...
w dłoniach kwitnącym...
jeszcze długo po zerwaniu...
makiem...chabrem...wśród zbóż rosnącym
Byłabym...
i tak bez końca mogłabym wymieniać
w co się dla Ciebie chciałabym wciąż zmieniać...

55 169 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • Seneka 18

    16 June 2011, 22:07

    Bardzo ładny wiersz...:)