Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bajki - Mitomanki 19

Była sobie Zosia samosia
skrupulatnie wszystko
notowała i pazurki malowała
a przy tym dokładnie sprzątała.
Pyta mamusia Zosi
dlaczego wszystko zagarniasz
tak pod stół na koniec ?
Na to Zosia mała - Mamuś moja
kochana toć tak - to musi być
stukając nóżką swą z miną złą !

Morał Bajki

Jeśli nie umiesz lepiej od małej Zosi
zmykaj pod stół ale to już !
Gdzie cztery nogi i gwoźdź...
By Zosia mogła konspirować do woli
zmiataj ale to już ha ha ;)

Z cyklu było sobie życie...cdn.

52 539 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!