Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sąsiadeczka

Była sobie sąsiadeczka
w białych kozaczkach
stroiła się w kuse piórka.

Jak nadobna panna
klęczała pod figurą
diabła mając za skórą.

Brała komunię tak patrząc
byle nikt nie rzekł słowa złego
a zaraz potem pół wsi obgadać
tak właśnie kochała bliźniego.

Żale swe opowiadała
z językiem żmij sycząc
jadem pluła na każdego
nasza sąsiadeczka jedna
by za chwile Boga chwalić.

Z uśmiechem na ustach
kłamała we wszystkim
jak by była głodna
wiedzy o sąsiadach
więc ciągle jadła i gadała

taka ona pusta…

Z cyklu było sobie życie...

52 538 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • kuloodporna

    11 September 2020, 20:20

    Wzajemnie miłego Ines ....:)

  • Sol 8

    11 September 2020, 20:00

    Dokładnie :) można zwariować ha ha :) miłego :)

  • kuloodporna

    11 September 2020, 19:51

    Oj skąd to znam......:)......eh te sąsiadeczki pokorne służebnice ......co nóż w plecy wbiją w łyżce wody utopią.....:)

    od Sol 8