Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pewna Pani

Była pewna Pani co sny piękne śniła

z marzeń utkane
z resztek rzeczywistości pozbierane
w pragnienia ubrane

Śniła i śniła
gdy noc się skończyła
Ona śniła i śniła
sen z jawą myliła

Śniła o miłości co nieśmiertelna
co huragan zmysłów rozpęta
co rozkoszy pełna

Sniła swój raj
marzyć o nim nie przestawała
gdyż ten ziemski dawno na straty spisała
i miłość co między snami istaniała
za zbyt niedoskonałą uznała

I tak śniła pewna Pani swe sny piękne
co wielkie jej przyniosły nieszczęście

12 300 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących
  • 14 July 2010, 08:04

    :)

  • 13 July 2010, 12:47

    dziękuję za opinie:)

    pozdrawiam serdecznie