Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nasza paka

Była nas zgrana paka
gdy byliśmy młodzi
ta sama podstawówka
jedna droga ze szkoły

Tomek był bardzo religijny
odprawiał pogrzeby kotom
dziś jest księdzem

Marcin darł koty z proboszczem
nie zdał matury w szkole sportowej,
nie chcieli go w policji
słabo grał w piłkę w B klasie
za granicą założył firmę

Kubę uwielbiały dziewczęta
i chyba wszyscy oprócz nauczycieli
dziś ma chłopaka za granicą

Piotrek pięknie recytował wiersze
zachwycił prezydenta miasta
talent rozpuścił w butelce

Ania świetnie liczyła
nie mogła liczyć na rodziców
dziś mąż liczy na nią
znów bez wzajemności

Małgosia została na starych śmieciach
cicha i skromna, taką ją pamiętam
dziś ciągnie rodziny wózek
na wsi kobiety mają jaja...

103 385 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • 5 November 2021, 18:44

    Trafiony-zatopiony 👍

    od igosia
  • kukaczka

    5 November 2021, 04:41

    ..Portret poety..🍁

  • 4 November 2021, 21:08

    "Co się stało z naszą klasą"

    od Naja
  • kati75

    4 November 2021, 20:33

    Było kiedyś blokowisko,jasne piwko naprzeciwko,lemoniada , oranżada ,podchody ,dyskoteki ,chłopaki i beki.Mam sentyment do dawnego życia😁