Menu
Gildia Pióra na Patronite

Owocowy Eden

Była cytrynko
Kwaśna żółciutka
Pięknie wykwitłaś
Na mych ogródkach
Lecz cienka twa skórka
Nie zniosła świata
Gdy spadłaś przedwcześnie
Z mojego krzaka
A truskaweczki słodkie jak miód
Jem i się krzywię
Taki to cud
Że więcej słodyczy cytrynka miała
Lecz zostać w ogródku nigdy nie chciała

1642 wyświetlenia
23 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!