Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bajki - Mitomanki 22

Teksty z obrazami - Bajki - Mitomanki 22 - Sol 8
Bajki - Mitomanki 22 - Sol 8

Był sobie raz słodki piegus
co w panikę latem wpadał
gdy w promieniach słonecznych
piegi go dopadały jak zaraza
tak słońce ukochały
że sobie na buzi leżakowały.

Piegus z głowy włosy rwał
jak pogonić te całe towarzystwo
co wprosiło się na lato nie proszone.
Grilowali tańcowali ośle swawole odprawiali
nie przejmując się swoją właścicielką.

Morał Bajki

Nie warto płakać
nad rozlanym mlekiem
gdy buzia roześmiana
przyjdzie zima
piegi pójdą sobie precz ;)

Z cyklu było sobie życie...cdn.

52 498 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!