Menu
Gildia Pióra na Patronite

Osobowość Skrooge'a...

Był raz sknera, chytry sklepikarz
co dochody ważniejsze dlań były.
Nie Wigilia, choinka z lampkami
lecz monety gdy w sakwie świeciły.

Złośliwości nie szczędził nikomu.
Miast skromności dostatek w kieszeni.
Jak myślicie co nosić mógł w sercu?
Otóż.. . worek pełen kamieni.

Nie znalazły się tam bez powodu.
Każdy z nich zasłużenie w nim tkwił.
To... za butność i życie w niewierze
i za Święta bo zawsze z nich drwił.

Los kolejną mu szansę podsunął
by... w lepszego człowieka się zmienił
natchnął wiarą a On? Jak myślicie?
Czyżby... Święta Te wreszcie docenił?

:):):) Wszystkim Którym nie mam możliwości by złożyć w taki czy inny sposób życzeń składam na forum.
Wszystkiego dobrego...
zdrowia, miłości, życzliwości ze strony każdego,spełnienia marzeń i obyśmy mieli jeszcze wiele wiele okazji by spędzać w swoim towarzystwie tu... na cytatach wolne chwile bez względu na to w jakim celu byle z serdecznością w sercach.. pozdrawiam:)

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • krysta

    26 December 2013, 12:04

    Wymowny wiersz...
    Pozdrawiam świątecznie Agnieszko :)

  • Gaia

    26 December 2013, 10:27

    Są tacy, co skorzystają już dziś ze słowa,
    i tacy, którzy będą tkwić do końca swoich dni
    w skamielinie

    Pozdrówki :)

  • misiek45

    26 December 2013, 00:37

    Bardzo mądra opowieśc Agnieszko i świetne przesłanie-pozdrawiam również świątecznie i dziękuję za życzenia :)