Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na odległość

Był jednym z tych którzy pluli na chodnik
Nie pluł przed złością
Nie pluł z popisu
Robił to przez cały czas

Z pogardą
Z pogwałceniem prawa
Z każdym krokiem

Nie czując niczego

I pokochałam Go
Jak nikogo na świecie
Akceptując nieznane
Porzucając marzenia
Lecz nigdy nie wiarę

Jak plus z minusem
Dwa bieguny
O przeciwnych zwrotach
Jak Ogień z Ziemią
Jak Bóg z Diabłem

Bez kontrastu
Nie widziałam siebie
Nigdy tak wyraźnie
Jak u jego boku

Zawsze wiedząc
Czego nie chcę
Poznałam życie
Za którym tęsknię

Wracam do domu
Zmierzając w obie strony
Rozdarta niczym serce
Wybitnego poety

Dwie latarnie
Na burzliwym horyzoncie
Wytrzymaj, dryfuj, walcz...
To tylko moment przecież
By stracić i zyskać wszytko
Nie pozwól by karmił Cię strach...

Dedykowane. G.K.

Posłuchaj utworu Where's My Love wykonawcy SYML #np w #SoundCloud

https://soundcloud.com/symlmusic/wheres-my-love

8499 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
  • WolfSoul

    13 March 2018, 18:27

    Owszem wiem o tym. Pozdrawiam

  • RozaR

    12 March 2018, 09:39

    Plucie na chodnik to domena młodych mężczyzn i pozostałość po człowieku pierwotnym który zaznaczał swą pozycję i teren .