Menu
Gildia Pióra na Patronite

Być obłoczkiem chociaż, na Twym niebie,
Być ciepłym powietrzem, zawsze blisko Ciebie.
Być wodą w Twoich ustach, gasić pragnienie.
Być gwiazdą, spełniać każde Twe marzenie.
Być ziemią pod Twymi stopami, gruntem miłości.
Być potulnym kotkiem, źródłem Twej radości.
Być chusteczką w Twoich dłoniach, łzy ocierać,
Być Twoim aniołem, bez ustanku Cię wspierać.
I wprowadzić Cię nocą do krainy pięknych snów,
By rankiem być dla Ciebie tym wszystkim znów.

22 075 wyświetleń
187 tekstów
5 obserwujących
  • 6 October 2012, 20:25

    Coś pięknego!! :**
    POZDRAWIAM

  • misiek45

    6 October 2012, 20:09

    Piękne słowa w wiersz wplecione-pozdrawiam>:)