Menu
Gildia Pióra na Patronite

epitafium

"Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem,
ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem.

- Gabriel García Márquez"

ocierając się o śmierć
zrozumiałam jak życie jest kruche
a chwile bywają ulotne
cieszyłam się każdą łapiąc w kadr
oddychałam całą sobą
bliźnim rozdawałam miłość
w zamian nie prosząc o nic

pożegnaj bez łez
zostawiłam myśli spisane
czytając wspominaj
przechodniu skoro się zatrzymałeś
odmów modlitwę
zdejmując ciężar grzechu

* zainspirowany warsztatami na innym portalu

33 758 wyświetleń
239 tekstów
82 obserwujących
  • fyrfle

    3 October 2015, 12:31

    Przepiękny, to dobrze, że trafiłem na Twój wiersz dzisiaj w tym stanie szczęścia, w tym stanie dobra, w tym stanie zrozumienia.

  • skrobek

    27 July 2013, 18:21

    piękne epitafium, wyrzeźbione sercem :)

  • misiek45

    18 July 2013, 21:19

    Bardzo refleksyjny wiersz Aniu i piękny-pozdrawiam milutko :))