Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Dopasowanie

"Być pięknym to być sobą. Inni nie muszą cię akceptować. To ty musisz akceptować sam siebie"
Thich Nhat Hanh

Nie
odchodź jeszcze
tyle razy to słyszałam

mantra powracała
do mnie tylko w snach

jak ukojenie ,który
ten smutek zagłuszy

jesiennieje mi serce
jestem jak ten liść

którego barwa
zachwyci na chwilę

a potem zostaje zdeptany
nim zdąży ulecieć z wiatrem

jestem babim latem
co tka z łez brylanty

a ja chcę tylko
wpasować się w ten krajobraz

być brakującym motywem
bez którego obraz

będzie tylko tłem
bez wyrazu...
https://www.youtube.com/watch?v=j_jlfH-Rhkk&ab_channel=NataliaSzroeder

65 916 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!