Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co jeśli...

Być może mijamy się gdzieś w tłumie,
nie wiedząc nawet o sobie.
Być może nawet bezwiedny wzrok
kieruje nas w wspólną stronę.
A gdyby tak przypadkiem
na dłużej utkwić wzrok.
Czy coś by to zmieniło?

A może jednak się znamy,
lecz podążamy innymi ścieżkami.
A może tak zwyczajnie,
nie to miejsce i nie ten czas.
Czy gdyby tak w jednej chwili
zmienić obrany kierunek.
Czy coś by to zmieniło?

A co jeśli jesteśmy
bliżej niż nam się wydaje,
lecz obojętni pozostajemy dla siebie.
A co jeśli nie zauważamy
tego co mamy tuż obok.
Więc gdyby tak po prostu,
rozejrzeć się wokół siebie.
Czy coś by to zmieniło?

13 127 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących