Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przegrani też potrzebują ciepła

Być kroplą przejrzystą
wtopić się w głębię zieleni
Być rzeką porywistą
rozbijać się o skały
Być obietnicą zapomnianą
żalem i bólem nasiąkać
Być drzazgą co w sercu utknęła
i co dzień uwiera w stare rany...
Grzechem być i zbawieniem jednocześnie
w piekle żyć, by uratować Ciebie
Słowem kusić i łzą ból łagodzić
mieć wszystko, by stracić siebie

Być dusza zagubioną
co w nicości szuka
odrobiny ciepła...

3442 wyświetlenia
54 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!