Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tak moralnie

Być człowiekiem dla człowieka
Rzucać słowem jak kamieniem
Żyć w czystości i bez grzechu
Ludzie ludziom są zwierzęciem

Jest tak ciężko być człowiekiem
Mówić wszystko tak namiętnie
Być uprzejmym i łaskawym
I zaprzestać być zwierzęciem

Przyjaźń kochać jest tak łatwo
I okropnie się z nią rozstać
Czasem trzeba słuchać serca
Czasem tylko go wysłuchać

I nie tylko sobie grzechów
I nie rzucać dziś kamieniem
A wystawić się przed szereg
Tak dziś będę słuchał Ciebie

6322 wyświetlenia
39 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!