Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cień w masce szarości...

Teksty z obrazami - Cień w masce szarości... - Bożena BAJA
Cień w masce szarości... - Bożena BAJA

****** ***
Być CIENIEM...
...snuć się beztrosko
za Tobą...
........tuż, tuż...
...zawsze obok.
Wędrować Twoimi drogami.

Włóczykij beztroski,
oszukaniec bezkarny,
przywdziany w maskę szarości.
Żyje dzięki nam.
Taka jego natura.

Bezsensowny,
bezrozumnie, bezduszny,
głuchoniemy byt...
Czy ma jakieś uśmiech?
Jakiś sens?
Przecież jest...

Czy tym chciałabym być?
By być blisko...

Może tak?

Mimo wszystko...
****** ***

15 020 wyświetleń
139 tekstów
4 obserwujących
  • Bożena BAJA

    31 July 2020, 11:03

    RozaR
    Dziękuję za Twoje przemyślenie i pozdrawiam uśmiechem.

  • RozaR

    9 July 2020, 22:11

    Tuż tuż obok ........
    Sporo trzeba zaufania by tak wędrować -
    Ale czasami warto - siebie i towarzysza wędrówki wzbogacić .
    Pozdrawiam