Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hitler do Polaków

By zrozumieć dobrze sytuację w danej epoce należy dopuścić do siebie wszystkie spojrzenia na rzeczywistość . Wiersz nie jest odpowiedzią - ma jedynie pobudzić analizę .

Rozgrywka światowa się zaczęła
I opowiedzieć się musicie
Inaczej zostaniecie sami
Sami przeciwko wszystkim na świcie

Wy - wy swych morderców nie widzicie
Co Ukrainę głodzą
Więzią miliony
A waszym strzelają w potylicę

A ja - ja niemieckich chłopców
Przeciw nim na śmierć wysyłam
Więc wy - wy Polaczkowie
Na co do diabła liczycie

Nie – nie będzie dla was szacunku
Nie zaznacie litości
Bo stanęliście po stronie zła
I bronicie ciemności

76 493 wyświetlenia
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!