Menu
Gildia Pióra na Patronite

RYM (biały wiersz)

by sprostać w asonansie
muszę stoczyć bój wielki
prosto z rękawa się nie sypie
u mnie kręta góra stroma

nie może mi zabraknąć
chęci ani odwagi w rymie
musi mieć formę piękną
by się nie powstydzić

musi wiersz mieć fason
jak uszyta odzież spod igły
by nie wyszło nagryzione ucho
w tym moim biednym rymie

93 739 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!