Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jedna gwiazda jedno z marzeń...

http://www.youtube.com/watch?v=ORhESY0gKvE

By spełniły się Twoje marzenia
wzrok swój skieruj ku gwiazdom na niebie.
Bo być może ta jedna wśród nich
przeznaczona jest... właśnie dla Ciebie.

Zamknij oczy i uwolnij pragnienia.
Nawet kiedy los jest dla Ciebie złośliwy
Masz dość sił by udźwignąć ten ciężar
by ponownie być kiedyś... szczęśliwy.

Pełnią życia się ciesz i korzystaj
z każdej chwili którą zegar odmierzy.
Nie rezygnuj bo Ten jest szczęśliwcem
kto w moc swoich marzeń... uwierzy.

Tyle gwiazd ile ludzkich pragnień.
Granat nieba w złoty brokat ozdabiają.
Jedna spadła.Potem druga i trzecia .
To... marzenia się właśnie spełniają.

55 134 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • fyrfle

    17 January 2014, 23:06

    Nu da ja bolsze radujus , ale marzeń już nie mam , działa, reaguję...

  • misiek45

    4 January 2014, 16:28

    U Ciebie Agnieszko zawsze czytam perełki poezji i tym razem ten wiersz do nich należy,ślicznie napisany o marzeniach i gwiazdach jak lubię-pozdrawiam serdecznie i spełnienia marzeń życzę :)

  • Czinka

    3 January 2014, 17:33

    Zgadzam się z Elą ..piękny wiersz

  • Naja

    2 January 2014, 19:20

    Piękny wiersz. Pełen optymizmu i wiary :-)

  • Pechowa_

    2 January 2014, 10:33

    Uwielbiam taki wiersz pełen wiary i uśmiechu... :)
    Pięknie piszesz :) Pozdrawiam ;)

  • I.Anna

    2 January 2014, 07:55

    Pięknie napisane. Takie optymistyczne, dziękuję za ta chwilę... Pozdrawiam