Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słabość

Butelkowa zieleń.
Bardzo modny kolor.
Trochę jej w kuchni
i trochę w pokoju.
I na butelce potknęła się dusza,
a w gardle susza.

Smutek spopielił się w popielniczce.
Chyba z pięćdziesiąt tych smutków było.
Na sam widok mnie odrzuca.
Ah moje płuca!

I tylko tyle po Tobie zostało.
A ja się zgadzam by tak się działo.

1936 wyświetleń
29 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!