Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kwiat na parapecie

Burzą zmysłów dla konesera
uwodzi, on tylko tak potrafi
zachwyca ilekroć go zobaczę
kwiat na parapecie
zwykły, niezwykły w istocie
wzniosły ku słońcu
zatrzymuje intensywną barwą
czerwieni się, rumieni
zawstydzony,od ciekawskich spojrzeń
swoim pięknem zdziwiony
intensywnym bije blaskiem
płatki kunsztowne, lekko wygięte
niczym obraz namalowany
zwykły, niezwykły kwiat na parapecie.

3820 wyświetleń
48 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!