Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słuszna decyzja.

Buntujesz się
i mnie również, bo Twoje zdanie okazuje się zbytnio dosadne.
Co w tedy, kiedy On w końcu pojmie co się dzieje?
Kiedy zrozumie, że odbieramy Mu nadzieje?
Wtedy co będzie, gdy pojmie, że stracić może to co zwie życiem?
Myślisz, że się uśmiechnie?
Powie 'rozumiem Cię' lub 'tak będzie lepiej'.
Wątpię w to szczerze.
I nie wiem dla kogo byłoby to lepsze.
Może dla Ciebie,
jednak Ty z mą egzystencją wspólnego masz dużo mniej.

Kolejny trup pada niczym deszcz
jak obtarta łza z chwilą przestaje istnieć.
Nie takiego dążenia szukam,
a bunt popieram tylko w walce o marzenia
i dobro, więc już nigdy nie proś mnie o to
bym kogoś krzywdziła bez powodu.

18 385 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!