Menu
Gildia Pióra na Patronite

galopem przez życie

budzik do ucha wrzeszczy,
godzinę stresów oznajmia,
wstajesz więc lewą nogą
prawą potykasz się o ...czajnik...

łyk kawy w pośpiechu,
między kanapką i papierosem,
makijaż robiony w biegu,
bo jeszcze pies pod drzwiami czeka...

dom staje na głowie,
drzwi na pożegnanie skrzeczą,
nogę wykrzywiasz na schodach,
bo autobus nie poczeka...

pośpiech zdominował świat,
czas nastał zwariowany,
złap długi oddech
i bierz się z dniem za bary...

4031 wyświetleń
19 tekstów
1 obserwujący
  • Thebestkasiaa

    12 July 2016, 14:26

    To my kobiety zawsze mamy tak zabiegane życie...Skąd ja to znam ;) :)
    Ale głowa do góry bo kto jak nie "MY"
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • M.M.

    8 July 2016, 23:00

    Podoba mi się jak to ujęłaś. Hmm smutne to i prawdziwe zarazem...nie zanosi się na poprawę naszego trybu życia tymczasem.

  • M44G

    8 July 2016, 22:00

    Wiersz ładny, lecz papierosy są niezdrowe dla zdrowia.

  • Cris

    8 July 2016, 20:05

    ...a z pośpiechem nie do ''twarzy'', zwolnij. ;)