Menu
Gildia Pióra na Patronite

Budzę się rano
Wycieram łzy
Mówię "dobranoc"
Pijany jak Ty

Czas ciągle się cofa
Powtarza się film
Ktoś kogoś kocha
Wypijam "klin"

Krzyczę przez okno:
- Obiecaj mi!
deszcz...mokro
- Ach nie - to łzy!

Deszcz poranny
Ból, smutek
List do Anny
Cierpienia skutek.

Promień słońca
Smutna mina
List do Anny
Szklanka wina

Nic nie zostało
Nawet miłości
Tylko.... list do Anny
Tylko... wiersz codzienności...

****Władysławowi Broniewskiemu, który nie wstydził się alkoholu i który pisał listy do Anny...dziękuję

11 626 wyświetleń
79 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!