Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przypadek?

Budzę się nie widząc kolorów świata.
PRZYPADEK?
Słowik nie pozwala mi się usłyszeć.
PRZYPADEK?
czasem wyobrażam sobie, że recytuję poezję...
PRZYPADEK?
Usiadłam na motor, a po chwili przyjemności...
PRZYPADEK?
Nawet TY zostawiłeś mnie, gdy straciłam kontakt z ludźmi.
PRZYPADEK?

Po co ja mam żyć,
gdy nawet nie umiem być!?

Nie potrafię sama skonać!
Czy ktoś może mnie pokonać!?

Powiedz mi Boże, dlaczego?
Czy to ma być coś zbawczego?

Gdy to wszystko już się skończy,
to mój anioł wiersz zakończy...

Bo nie tylko on będzie się tak cieszył,
że Bóg mnie nie rozgrzeszył...

_________________________________________________

Mój wiersz... ukończony 15 czerwca 2008
Nie jest to wielkie coś, lecz zwykły wiersz... napisany przez zwykłą nastolatkę w chwili słabości... cel? hmmm... pozwólcie, że zostawię to dla siebie.. zbyt osobiste

470 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!