Menu
Gildia Pióra na Patronite

15

budzę się i idę gdzieś daleko
choć za plecami słyszę- to nic miłego
pytam
-o co wam wszystkim chodzi?
w mig nikogo nie ma i nikt nie przychodzi
głuche od przyjaciół
-zawsze jesteśmy z Tobą,
i wołam i proszę i jestem obcą osobą
przychodzi wnet czas, gdy jestem sama
telefon milczy, nie słyszę pukania
opuszczam powieki i widzę coś innego
zdaje się to chyba marzenia - coś niezwykłego
i nie pragnę ich otworzyć, boję się prawdy
niby nic wielkiego, choć boi się jej każdy
ślepo sięgam po gazetę, czytam -
życie to nie bajka
pod sklepem wino, za rogiem fajka
to nic, idę dalej przez życia drogę
to nic, że do cholery ja nic nie mogę.

2005

10 907 wyświetleń
89 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!