Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

budzę się do życia
jak kwiat róży
rozwijam płatki
szczęścia

spowita oczekiwaniem
radosny okrzyk
oddany tej jednej chwili
stałeś się częścią mnie

wbijam paznokcie w ciało
szalenie ciebie pragnę
zabierz mnie w boską
krainę uniesień

toczę dziś z soba walkę
tulę policzek do policzka
wiem - chcę być
otwieram drzwi

zbieram skrzydła do lotu
nie chcę powrotu
do zimnej pustki i nicości
tobie powierzam oddech

dotykam w nocnej ciszy
twojej skroni
spoglądam w oczy głęboko
i tylko szepczę ...

"Jak dobrze że jesteś "

24 001 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!