Menu
Gildia Pióra na Patronite

Diabelska perła

Budzą mnie słońca promienie
Rozkoszne drżenie wraz z uśmiechem
Gdzieś w oddali tlą się płoche cienie

Skrzące diamenty radosnych łez
W oddali skowrończa leciutka pieśń
Warga pieści me zbolałe oczy
Wnet spogląda na mnie .. śmierć

Niewiedza mnie pożera
Kimże Ty jesteś perło ?
Boga słodkim drżeniem
Szatańskim uniesieniem
Me serce, konasz ..obumierasz
Ty zaś mnie do cna sponiewierasz ..

...

12 118 wyświetleń
188 tekstów
7 obserwujących
  • fyrfle

    23 December 2015, 19:59

    Wesołych Świąt!

  • ZbytImpulsywna

    23 December 2015, 19:50

    Cieszę się, że Pan tak uważa. Wesołych świąt :)

  • fyrfle

    23 December 2015, 12:44

    Ale ma treść!

  • ZbytImpulsywna

    23 December 2015, 11:38

    Sponiewieraniem

  • fyrfle

    23 December 2015, 09:52

    Zbyt impulsywny sponiewieralnością i smiercią.