Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 11 May 2021

Zwykli ludzie noszą w sercach Wiarę w miłość, czasem smutek” G. Łobaszewska

Budujemy mosty dla naszych
marzeń, by swobodnie chodzić.

W codzienności

Z nadzieją, że jutro bedzie
nasze, pielęgnujemy emocje.

Po dzień, po noc

Dajemy wiarę słowom
ufajac intuicji serca, nieraz też rozumu

Nie straszne wichury, ni huragany
napeczniałe mosty zbutwiałych marzeni.

Mimo upływu czasu

Nie straciły ważności
choć nieraz idziemy innymi drogami

Uważnie stawiamy kroki,
by nie strącić z siebie ciepła miłości

Nad przepaścią

Cień uśmiechu przemyka po twarzy

http://youtu.be/xagIRaOFfS0

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • fyrfle

    11 May 2021, 06:03

    Myślę, że upływ czasu powinien uczynić marzenia codziennością, wręcz pewną rutyną delektowania się dobrem.