Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bucza

Bucza
Tu serce już nawet nie płacze
Ono wyje z rozpaczy
Wyrywa się z piersi
By za te trumny z dziećmi
Za te gwałcone kobiety
Za strzały w tył głowy
Za mogiły zbiorowe
Za barbarzyństwo
Za dom, który płonie
Karabin chwycić w dłonie
A. Sz. 4.04.2022

57 052 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!