Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pejzaż z pociągu

Brzytwą szaleńca
odcięte od zieleni popiele

Gdzieś sporadycznie pieprzyk
i brodawka wzniesienia
sterczy

Niedopowiedzenia mgła
grafitem smugi poranka
i sutek cierpki słońca
daje życie ostatnim kwiatom

Do kielichów pragnienia
którym usta otwiera milczenie
spluwa rosą czas
nieujarzmiony
od stworzenia...

128 104 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!