Menu
Gildia Pióra na Patronite

prawda

brzydzę się słów
może i mają strukturę adamaszku
ale pachną goryczą szkarłatu
i bólem
co wyznaczył ścieżkę na ciele nagim

krwią je zbroczył i zbeszcześcił

ciało jest do tęsknienia
włosy do szyi oplatania

nagość dla malarzy a prawda dla poetów

usta do pocałunków zdradliwych
i milczenia

8343 wyświetlenia
76 tekstów
43 obserwujących
  • Papillondenuit

    16 March 2011, 19:00

    w moim sercu jesteś Poetką najwyższych lotów...
    :*

  • Nika789

    16 March 2011, 18:57

    Sylwio, wracaj wracaj, zapraszam szczególnie w ciche, chłodne wieczory:-)
    Ago, dzięki za odwiedziny i przemiłe ciepłe słowa ;*
    Marie, Tobie również strasznie dziękuję, ale chyba nie jestem godna, żeby nazywać mnie poetką... daleko mi do tego;*

    Wszystkie Was dziewczyny pozdrawiam ;* i szczerze mówiąc, nie spodziewałam się takiego entuzjast. przyjęcia tego wiersza, tym bardziej mi miło ;))))

  • Papillondenuit

    16 March 2011, 16:50

    od początku do końca
    prawdą przesiąknięty
    wiersz bez zbędnych słów - ideał

    zabieram Niko i pozdrawiam cieplutko drogą Poetkę
    :)

  • lightbreeze

    15 March 2011, 22:05

    "usta do pocałunków zdradliwych
    i milczenia"

    Urzekający wiersz... Wrócę do niego jeszcze nie raz... :)))