Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rdza - Myśli

Brudne myśli
zasypane kolorem rdzy
pokarzą iluzje
niewyśnionych
melancholijnych dni
które nikną we mgle
muskające stopy
zmęczone po biegu
w rosie gdzie blask
spontaniczności zgasł
jak dzień po nocy
ucichł śmiech niedbały
zagryzanych warg
wystukiwanych rytmem
w snach ...

Z cyklu było sobie życie ...

52 541 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • miramija

    15 May 2012, 12:03

    Podoba mi się ten wiersz...

  • słoneczniki

    15 May 2012, 06:54

    Lubię takie nieposkromione słowa.

  • Julka 10

    15 May 2012, 00:34

    Brudne myśli chyba tylko jeden kolor..mają...nawet jeśli innego dnia...zakłamaniem farbują... innych świat...

    Bardzo spodobał mi się ten tekst.
    Pozdrawiam ...J.