Menu
Gildia Pióra na Patronite

ciepłe spojrzenie Mikołaja

broda i wąsy uśmiech zasłoniły
ważne miły
strój okazały biało czerwony

na plecach prezenty
w worze ozdobne skarpety
w nich gadżety

oj i z nieba śnieżne gwiazdeczki
pędzą sanie
słychać dzwoneczki

mikołajkowe święto
wprowadza grudniowy nastrój
dzieci mają raj

tego dnia i dorośli spełniają marzenia
magiczny to czas

w oczach blask

Krystyna A. Sz. 05/06.12.2014r.
*

75 661 wyświetleń
819 tekstów
92 obserwujących
  • krysta

    6 December 2014, 23:49

    Serdecznie dziękuję za chwilę na czytanie mnie...pozostawione ślady wizyty... :)

    Przy okazji życzę Wam, aby Wasze marzenia spełniały się już teraz od Mikołaja do Sylwestra...
    przede wszystkim przyniosły prezenty extra.